kalender 2019

In februari gebeurd het.

Eigenlijk heb je twee maanden in het jaar dat overwegend festiviteiten worden gevierd. december en februari. In februari gebeurd het.

Natuurlijk is Valentijnsdag traditiegetrouw op 14 februari. De dag van de liefde noemen we dat. Ook wordt carnaval veel in februari gevierd, met soms een uitschieter in maart. Chinees Nieuwjaar vindt vaak ook in februari plaats.

Allemaal feesten die stuk voor stuk door veel mensen gevierd worden en hun aandacht behoeven. Valentijnsdag is kenmerkend door de commerciële trucs van de winkeliers (steun de middenstand!) en carnaval is vooral zuipen. Chinees Nieuwjaar daarentegen is een heel cultureel feest.

Al deze evenementen zijn leuk maar op websites en weblogs vaak nog een beetje los van elkaar belicht. Wij van de februari weblog zien enige samenhang. De februari weblog is zoals gezegd de weblog over alles wat met de maand februari te maken heeft. Niet alleen de feesten in de maand februari maar ook de schrikkeldag, als die er is eens in de vier jaar, wordt bijvoorbeeld gevierd.

Neem eens een kijkje op deze weblog. De weblog heeft komend jaar (februari 2019) een luchtig en informeel karakter. Samen vieren we de maand februari!